Založ si blog

Nič iné k šťastiu nepotrebujem,

len to, aby policajti hlásili presne stanovisko hliadky, kde budú kontrolovať neporiadnych vodičov. V praxi to nie je terno. Ja osobne nesledujem správy a prehľady, kde majú hliadky stáť. Jednoducho idem tak rýchlo, ako mi to prikazujú predpisy, teda dodržujem rýchlosť. Stále sa ešte nájde aj veľa oproti-idúcich, ktorí, síce nepovolene, svetelným znamením o stošesť signalizujú, že je predo mnou hliadka. A človek sa nestačí čudovať. V obci znížim rýchlosť na 50 a poctivo ju prejdem, pričom ma predbehnú dvaja, traja netrpezlivci aj cez dve neprerušované čiary. Mňa to veru nerozhádže, pokiaľ takýto „city-pretekár“ za obcou sa nevlečie sedemdesiat, lebo práve telefonuje a zdržuje ostatných. No a v ďalšej obci ide poctivo 40, lebo je tam hliadka polície, aby vzápätí znovu vyrazil dokazovať ostatným, že kto je pánom na cestách.

Preto určite nesúhlasím s tým, aby policajti hlásili svoje stanoviská. Pripúšťam, že možno ako prevencia na nebezpečných, nehodových úsekoch, keby tam aj hliadka nebola, by to bolo použiteľné. Veď každý má jazdiť podľa predpisov a nielen tam, kde vie, že sa kontroluje. To je číry nezmysel. A nečudujem sa policajtom, že tento nezmysel, akou je zverejňovanie miesta hliadok toľkokrát menili. Len diletant a úplný laik môže niečo také vymyslieť. S hlásením miest hliadok sú samozrejme aj technické problémy:

Hliadka musí mať službu vopred presne naplánovanú, žiadne operatívne premiestnenie podľa okamžitej situačnej potreby. Okresy musia nahlásiť na nadriadenú zložku, teda na kraj, kde sa budú hliadky nachádzať. Kraj to zosumarizuje a pošle na ministerstvo. Tam keď zosumarizujú  údaje zo všetkých krajov, informujú novinárov. Veď to nie je nič iné, len pridávanie zbytočných hlásení a byrokracie. Lenže sú veci, ktoré nemožno naplánovať na 24 hodín alebo aj dlhšie vopred. Neočakávaná udalosť v cestnej premávke, nehoda, ako nedávno, vybehnú kone na rýchlostnú cestu. Čo v takom prípade, či??? Veď hovorím, rýdzi nezmysel, ktorý je veľmi vážnym kandidátom na ocenenie zeleným jablkom.

Súhlasím s tým, že je potrebné robiť aj prevenciu, vychovávajme deti k disciplíne na cestách, medzery sú v tak ohrozených skupinách, ako sú chodci a cyklisti. Ale určite nie zverejňovaním miest hliadok. To je, ako ísť s bubnom na zajace.

Môj list politickým subjektom

29.02.2012

Blíži sa volebný čas a doteraz počúvam len osočovanie a pretekanie, kto vytiahne väčšie blato na toho druhého. To nehovorí vôbec o kultúrnosti a slušnosti. Politici bez ohľadu na to, kto bol kedy pri moci, hľadia na svoje úžitky a ľudí majú len na to, aby vo volebnom čase od nich získali hlas. Dokedy nás budú takto klamať a zavádzať. Neustále za posledných 22 [...]

strastiplný eu trojuholník

24.03.2011

V piatok som sa po dlhom čase vzbral so svojou priateľkou do kina. Vravím si, ide jar, tak som si bol pozrieť medveďa Yogiho v 3D. A to som dokonca nebol ani v sále najstarší, možno to bolo tým, že začiatok bol o 20:15 hod. Celkom zábavné, keďže sme tiež vyrastali aj na Yogim. Dialógy boli pre pochopenie i podstatne mladších ročníkov. Cestou z kina všetko prebiehalo [...]

sťa by hymnus

24.03.2011

Vôbec som nemal v úmysle reagovať na takú maličkosť, ako je nová hokejová hymna, no každý deň sa mi tak opakovane vtiera do uší (a ešte dlhú dobu bude), že sa jednoducho nedá ignorovať a prehliadať. A korunu dal včera v reflexe muž, ktorý je v pozadí. A prečo ma to vôbec rozčuľuje? Keď som počul túto príbuznú Horehronia, pomyslel som si, že s tým by sme [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 34972x
Priemerná čítanosť článkov: 1841x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy